8 voordelen van het kopen van een elektrische auto

Nu de elektrische auto steeds gewoner wordt, vergeet men gemakkelijk dat er in de jaren negentig al eens een poging is gedaan om dit te realiseren. De technologie was toen nog niet zo goed, dus hadden ze een beperkte actieradius (80-100 mijl), wat de reden is dat ze toen gewoon niet aansloegen. Het goede nieuws deze dagen is dat de elektrische auto begint te winnen in populariteit, wat betekent dat u kunt genieten van deze 8 voordelen van het kopen van een elektrische auto:

De nieuwe en verbeterde elektrische auto

Een van de grootste voordelen van de moderne elektrische auto is dat hij veel efficiënter met elektriciteit omgaat dan gewone auto’s met benzine. Wanneer je de batterij van een EV oplaadt, gaat 59-62% van die energie rechtstreeks naar de wielen van de auto. Bij benzineauto’s gaat slechts zo’n 17-21% van de energie van de benzine naar de eigenlijke aandrijving van het voertuig. En de actieradius van EV’s wordt steeds beter. De dagen van 100 mijl of minder op een lading behoren grotendeels tot het verleden. De nieuwe norm ligt nu voor veel voertuigen in het bereik van 200-250 km, waaronder de nieuwe Chevrolet Bolt, de Kia Niro EV en de Hyundai Kona Electric. Luxe EV’s uit het hogere segment, zoals die van Tesla, kunnen 300-400 mijl halen uit een enkele lading.

Elektrische auto’s zijn leuk om in te rijden

Wat veel mensen zich niet realiseren is dat elke elektrische auto ook een high-performance voertuig is, waardoor ze verrassend leuk zijn om in te rijden. De motor is zowel binnen als buiten ongelooflijk stil in vergelijking met benzine aangedreven voertuigen. De volledig elektrische motor is ook zeer responsief met een groot koppel, die beide echt de rijervaring verbeteren. Het acceleratievermogen van een elektrische auto zal u versteld doen staan, net als het soepele rijgedrag. Het zal u misschien ook verbazen hoeveel voorkeursbehandeling u krijgt voor het rijden met een EV, zoals voorkeursparkeren bij winkels of het gebruik van HOV (high-occupancy vehicle of carpool) rijstroken, en zelfs gratis openbaar opladen aangeboden door een groeiend aantal bedrijven.

Minder onderhoud

De elektrische auto heeft veel minder onderhoud nodig dan een auto die op benzine rijdt. In een volledig elektrische auto zijn er een heleboel dingen die volledig van de onderhoudslijst verdwijnen omdat ze in EV’s helemaal niet bestaan. Zoals olie verversen, bougies, luchtfilters, brandstoffilters, uitlaatpijpen, dempers en katalysatoren, wat betekent dat er geen smogtests nodig zijn, nooit!

Een andere belangrijke factor is hoeveel eenvoudiger de motor is in een elektrische auto. Er zijn letterlijk maar een half dozijn bewegende onderdelen, terwijl de interne verbrandingsmotor van benzinevoertuigen honderden bewegende onderdelen heeft! Simpel gezegd, er is veel minder dat kan slijten, en wanneer belangrijke onderdelen toch slijten, zijn ze gemakkelijk te vervangen. Sommige mensen zullen zeggen dat een elektrische auto geen transmissie heeft, maar ze hebben het mis. EV’s hebben wel een transmissie, maar die is heel anders dan de transmissies in benzineauto’s. Het grote verschil is dat een benzineauto een transmissie met meerdere versnellingen heeft, terwijl een elektrische auto een transmissie met één versnelling heeft.

De grote uitzondering op dit alles is de batterij. Net als andere oplaadbare batterijen zal na verloop van tijd het vermogen om een lading vast te houden, afnemen. Omdat de batterij van een elektrische auto het belangrijkste onderdeel van de auto is, is het erg duur om hem te vervangen. Het goede nieuws is dat de meeste batterijen meer dan 100.000 mijl meegaan. En de prijs van EV-batterijen blijft maar dalen.

U kunt betaald worden om in een EV te rijden

Als u een echte elektrische auto koopt (geen hybride), krijgt u een eenmalige federale belastingvermindering van $7.500. Als u een plug-in hybride koopt, varieert de federale belastingvermindering per voertuig. U kunt de details vinden op Fueleconomy.gov op de pagina Federal Tax Credits for All-Electric and Plug-in Hybrid Vehicles.

Inwoners van Californië kunnen tot $7.000 krijgen voor de aankoop van een in aanmerking komend emissievrij voertuig. Meer informatie vindt u op de website van het Clean Vehicle Rebate Project (CVRP). En als je in San Diego bent, kom je misschien zelfs in aanmerking om een voorselectie te krijgen voor de CVRP korting. Een andere stimulans voor EV-bestuurders in San Diego is het EV Time-of-Use (TOU) tariefplan waarmee u uw voertuig ’s nachts thuis kunt opladen (middernacht-6.00 uur) voor slechts 9 cent/kWh. Meer informatie over deze en andere plannen vindt u op San Diego Gas and Electric EV Pricing.

xenon koplampen, Apple CarPlay, Android Auto, keyless contact/entry, en een geweldige 10,2-inch touchscreen. Hoewel de prijs van een Bolt hoog begint, als je alle belastingvoordelen, kortingen en incentives aftrekt, wordt hij plots verrassend betaalbaar – en vergeet niet minder te betalen aan brandstofkosten en onderhoud. Dit geldt voor een aantal EV-modellen. En als u elektrische voertuigen steunt door er een te bezitten, helpt u mee om de dingen in de juiste richting te laten evolueren, namelijk weg van benzine!

Beter voor het milieu

Een elektrische auto die geen benzine verbruikt, produceert GEEN uitlaatgassen. Sterker nog, een volledig elektrische auto heeft niet eens een uitlaat! Maar daarmee is de elektrische auto nog niet helemaal van de kaart. Het hangt tenslotte allemaal af van de manier waarop de elektriciteit wordt geproduceerd, en veel van de elektriciteit in de VS wordt nog steeds geproduceerd door het verbranden van fossiele brandstoffen, wat vervuiling en broeikasgassen zoals kooldioxide produceert. Zodra elektriciteit op het net staat, is het allemaal hetzelfde, dus mensen die het meest geïnteresseerd zijn in EV’s als een manier om de opwarming van de aarde en de klimaatverandering tegen te gaan, zouden ook de voortdurende overgang moeten steunen weg van fossiele brandstoffen als een bron van elektriciteitsproductie. Op dit moment is slechts ongeveer 17% van de elektriciteit in de VS afkomstig van hernieuwbare bronnen, dus we hebben nog een lange weg te gaan.

Goedkoper in eigendom op lange termijn

Om u te laten zien hoe dit voordeel werkt, moeten we een beetje wiskunde gebruiken, maar niet veel. Laten we aannemen dat uw elektrische auto een batterij heeft die 100 kWh aan elektriciteit kan bevatten. De gemiddelde kosten van elektriciteit in San Diego liggen rond de 16 cent/kWh, dus het opladen van de batterij van leeg naar vol kost u $16 (of minder met gratis oplaadstations op sommige plaatsen, of opladen buiten de piekuren thuis). En laten we aannemen dat je een goede EV hebt die 200 mijl kan rijden op die ene lading. Als je het nationale gemiddelde van 15.000 mijl in een jaar rijdt, zal je je batterij 75 keer moeten opladen, wat je in totaal $1.200 zal kosten. Als u daarentegen in een benzineauto rijdt die gemiddeld 22 mijl per gallon haalt en u rijdt 15.000 mijl, dan moet u 682 gallon benzine kopen. Als de gemiddelde prijs van gewone benzine in San Diego $4.00/gallon is, kosten die 15.000 mijlen u $2.728 of meer dan twee keer zoveel als de elektrische auto! En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die u kwijt bent aan het rijden naar benzinestations. Het is veel handiger om een elektrische auto ’s nachts thuis op te laden. Zoals u ziet hangt het echter allemaal af van het type auto en hoeveel u rijdt, maar nu u weet hoe u moet rekenen, kunt u het zelf uitrekenen op basis van verschillende auto’s en hoeveel u rijdt.

Stel je nu voor dat je hebt zonnepanelen geïnstalleerd op uw huis om uw elektriciteit te leveren. Een goed systeem kan de energiekosten voor het rijden met uw auto terugbrengen tot NUL! Als u erover nadenkt, zal de investering die u doet in een zonne-energiesysteem thuis zichzelf veel sneller terugbetalen als u ook een elektrische auto hebt, omdat u zowel uw elektriciteitskosten thuis als uw brandstofkosten voor de auto tot nul reduceert. Dat is indrukwekkend! En vergeet niet dat de elektrische auto minder onderhoud nodig heeft, wat nog een plek is waar u geld zult besparen. Het onderhoud van een EV kost gemiddeld een derde van dat van een auto die op benzine rijdt.

San Diego infrastructuur voor elektrische auto’s breidt zich uit

Het goede nieuws voor inwoners van San Diego die geïnteresseerd zijn in het rijden met een elektrische auto is dat er twee keer zoveel oplaadpunten in en rond de stad zijn. De EV-infrastructuur blijft zich uitbreiden en is verrassend betaalbaar wanneer dat nodig is. Meer informatie vindt u op de pagina over EV-laadstations van de stad San Diego.

Bij auto verkopen hebben we een voortdurend veranderende selectie van voertuigen voor u om te bladeren op de inventaris pagina van onze website. Aan de linkerkant van de pagina, scroll naar beneden naar “Fuel Type” waar u kunt kiezen uit drie verschillende soorten auto’s die gebruik maken van elektriciteit, met inbegrip van all-elektric, gas / elektrische hybriden, en plug-in gas / elektrische hybriden. En u zult genieten van hoe we dingen anders doen, zoals no-haggle up-front vaste concurrerende prijzen, een garantie bij elk voertuig, financiering voor alle, en een 3-daagse geld-terug-garantie als u twijfelt na het maken van uw aankoop. Krijg het volledige overzicht van de Auto City voordeel op de Waarom kopen bij ons pagina, en als u vragen hebt, voel je vrij om ons te contacteren. Wij zijn er om u te helpen een fantastische deal te sluiten met een geweldige gebruikte auto!